WildWind – Segel- och aktivitetssemester i Grekland

Är semester för dig synonymt med sol, bad och långa sovmorgnar? Eller lockas du av spännande aktiviteter, dykning, segling och upplevelser? Välj resebolag efter ditt intresse – och glöm inte att se över försäkringar, vaccin m.m. Vi granskar vad WildWind har att erbjuda.

Grekland är ett av de länder som en rad olika resebolag anordnar resor till. De allra flesta är däremot charterresor även om det finns färdiga ”seglingsresor” både med egen båt eller där båten hyrs på plats. Ett resebolag som satsar på paketresor för dig som vill ha en ”mycket aktiv semester” är WildWind.

Främst segling – men även dykning

WildWind är resebolaget som framförallt satsar på olika seglingsresor, i bland annat Grekland och ett par andra länder kring Medelhavet. Men för de som vill varva seglingen med andra upplevelser finns möjligheten att kombinera seglingsresan med dykning, mountainbiketurer, vandringar eller varför inte vattenskidåkning.

Är det aktivitetsfull semester som önskas rekommenderas resebolagets ”WildWind Active Adventure”. Varje dag erbjuds en ny aktivitet som anpassas utifrån deltagarnas tidigare erfarenheter. Under en vecka får man testa på:

  • Segling
  • Paddla havskajak
  • Vindsurfing
  • Dykning
  • Mountainbiking
  • Havssafari

OBS – Har du inte dykarcertifikat går det att ta hos flera företag i Grekland. Har du tänkt att ta dykcertifikat rekommenderas att hälsodeklaration tas med från Sverige. På Svenska Sportdykarförbundet finns blanketter att ladda hem beroende på om du önskar hälsodeklaration för introduktionsdykning eller sportdykning. Se exempel på hälsokontroller och priser på Medisera.se

Healthy Options – För medresenärerna

Följer det med vänner eller familjemedlemmar som inte tycker om en fartfylld och aktiv semestervecka? De kan istället välja Healthy Options. Under dagarna hålls kurser i Yoga och Pilates och någon dag genomförs örtvandringar där man lär sig om olika örter på Lefkas som kan användas i matlagningen eller inom läkekonst.

En vecka som bjuder på total avslappning och tid att hitta sig själv och fylla på batterierna till en mer fartfylld vardag. Självklart går det även att kombinera några dagar segling med några dagar Healthy Options.

Priser

Wildwind Adventures kostar ca 18 000 kr och önskas enkelrumstillägg kostar det 2680 kr extra. Det ingår då flyg, 14 nätter i Grekland samt aktiviteter. Resan kan även köpas på enbart en vecka och kostar då ca 11 500 kr.

 

 

 

 

Europa / av

Inläggsförfattare: Red