Tips på saker att göra i Berlin

Tysklands huvudstad bjuder på flera aktiviteter för alla åldrar. Här finns något som passar alla men det kan vara svårt att både hinna med allt intressant som finns. Det kan också vara svårt att välja vilka sevärdheter eller museum att besöka under sin Berlinresa. Vi har samlat några tips på saker att göra i Berlin för att göra det lite enklare att planera resan.

Shopping i Berlin

För den som är ute efter en weekendresa full av shopping är Berlin det rätta resmålet. Här finns en blandning av både mindre marknader och enorma köpcentrum. En välkänd marknad i staden är Mauerpark som finns i Prenzlauer Berg. Marknaden fylls på med varor varje söndag och det går att promenera i timmar, fynda och även äta något gott som kebab eller våfflor.

Det klassiska varuhuset KaDeWe är välkänt över hela världen och brukar vara bland det första som de flesta tänker på vid shopping i staden. Efter Hermods i London är det här varuhuset Europas största varuhus som grundades år 1907. Det har blivit en populär turistattraktion och hittas på shoppinggatan Tauentzienstrasse intill Wittenbergplatz. I det här enorma köpcentret hittar du allt mellan design- och inredningsprodukter, märkeskläder, skönhetsprodukter och leksaker. Med 8 våningar full av shopping och mat från hela världen finns det garanterat något för alla på det här enorma varuhuset.

Tropical Islands – ett äventyr inomhus för hela familjen

Ett storslaget äventyr för hela familjen är Tropical Islands som ligger omkring en timmes färd utanför Berlin. Året om går det att besöka detta drömparadis som består av 66 000 kvadratmeter. Det finns aktiviteter för hela familjen med allt från strandpromenader, expedition genom den tropiska regnskogen till avkoppling i spakomplexet. Varför inte testa den nya surfsimulatorn? När som helst på året kan du lära dig att surfa i Tyskland. Landets största vattenrutschbana finns också på Tropical Islands och är 27 meter hög.

När familjen blir hungrig och trött finns det flera caféer och restauranger att välja mellan. Det bjuds på underhållning på kvällarna i form av storslagna shower och övernattning i det tropiska paradiset. Andra aktiviteter som finns på området är också flyga luftballong, minigolfbana och även en Fitnessklubb för den som vill hålla formen på semestern.

Berlins bästa sevärdheter och museum

Det finns en hel uppsjö av sevärdheter och museum i Berlin och det kan vara svårt att välja vilka man vill besöka under sin resa. Populära sevärdheter i staden brukar vara Berlinmuren, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Reichstag (riksdagshuset) och den populära paradgatan Unter den Linden som erbjuder flera museum och historiska byggnader. Bland museum i Berlin hittar du bland annat Pergamon museum som har flera antika föremål både från romarna och grekerna. Det finns även flera museum som handlar om första och andra världskriget som är intressanta och värdefulla att besöka under sin resa i Tyskland.

Läs mer tips inför Berlinresan här.

Europa / av

Inläggsförfattare: Red