Här hittar du mer information om hotellen

Är du trött på de korta texterna som presenteras på hotellbokningssidorna eller på de säljande texterna som hotellen har på sina hemsidor? Vill du verkligen läsa på om olika hotell bör du hämta information från andra ställen. Här följer några tips på informationsvägar.

Bloggarna på bokningssidorna

Den information som presenterar olika hotell på bokningssidorna brukar vara kortfattade och informationsrika. Detta utifrån att besökarna snabbt ska kunna välja rätt hotell och rumstyp. För att komplettera detta är det vanligt att dessa bokningssidor även har en hotellblogg där de ger allmänna tips, egna recensioner och intervjuer. Via dessa bloggar ges helt enkelt en fördjupad bild av olika hotell men även hur hotellvistelsen kan göras så trevlig som möjligt.

Resemagasinen ramar in resan

Att resor är ett stort intresse i Sverige är tydligt. Det är en av de stora kategorierna som hittas i tidningshyllorna på matvarubutiker och kiosker. Även i dessa ges en bredare och intressantare bild av både hotell och olika resmål. Ofta utgår reportagen från ett specifikt resmål varpå boende, upplevelser och allmänna tips kan lyftas upp.

De svenska resemagasinen finns med en rad olika inriktningar. Här finns exempelvis resebilagan till kvällstidningarna där artiklarna främst handlar om charterresor och weekends i Europa. En tidning som är mer djupgående är Vagabond. Hitta rätt magasin utifrån vilka resor ni planerar. Oavsett kommer de kunna tillföra en hel del inspiration inför kommande resa.

De privata resebloggarna

I Sverige finns ett par riktigt stora resebloggar som drivs av privatpersoner. Det är däremot väldigt få om antalet ska ställas mot amerikanska eller andra engelskspråkiga bloggar. Hanterar du engelskan bra kan de utländska bloggarna rekommenderas. Ofta skrivna av personer som har som jobb att åka omkring i världen och berätta om upplevelser, hotell och annat. Här behöver man däremot komma ihåg att inläggen ofta är köpta av de stora resebolagen eller lokala hotell.

Youtubers – Den nya bloggen

Youtubers har blivit den nya tidens bloggare. Visserligen finns bloggarna till viss del kvar men många väljer hellre att följa en youtuber än en blogg. Fördelen är självklart det mer flexibla mediaformatet. Följ med The Swedish Family när de får testa på att bo några nätter på ett barnvänligt hotell i Thailand eller annat resmål. En bild förmedlare mer än tusen ord – Vad förmedlar då inte en video?

Inläggsförfattare: Red