Topp 3 hotell i Sundsvall

Den som gör ett besök till Sundsvall kommer snart upptäcka det stora utbud av aktiviteter, sevärdheter och kultur som det finns att ta del av.

Staden utgör Medelpads enda stad och är Norrlands tredje största tätort. Man har funnit spår av bebyggelse på platsen sedan början av 1600-talet men staden grundades år 1621. Då på en betesvall som tillhörde byarna Sund som också är upphov till dess namn.

Topp 3 hotell i Sundsvall

  • Södra Berget Hotell & Resort
  • Elite Hotel Knaust
  • Scandic Sundsvall City

Södra berget

På det södra berget finns förstås också utsikt som gör Södra Berget Hotell & Resort värt ett besök. Förutom de aktiviteter som hotellet erbjuder i form av bland annat spa, god mat och dans så kan man också finna fina skid- och motionsspår här.

Stenstaden

Flera av stadens byggnader har fått sina namn från de förmögna sundsvallsborna som lät bygga dem en gång i tiden. Framför allt så är det efter den stora branden år 1888 som många av dessa hus kom till. Under sex år byggde man inte mindre än sexhundra hus.

En av dessa byggnader är nuvarande Elite Hotell Knaus som på den tiden ansågs vara ett av stadens fulaste byggnad. Så är det förstås inte idag då den är en del av en unik arkitektur och besökare söker sig dit bara för att se den imponerande trappan strax innanför dess ingång.

 

Shopping

Mitt i Sundsvall ligger hotell Scandic Sundsvall City med närhet till shopping av olika slag. Förutom det vanliga utbudet av affärer finns det även ett flertal unika butiker att besöka. Allt från inredning, keramik, konst och blomsteraffärer. Annkis lilla loppa erbjuder allt som en loppis kan göra och i Ateljé Alti finns handgjorda och annorlunda smycken som passar både gammal som ung. Den som är intresserad av konsthantverk kan ge sig iväg en bit från centrum och besöka det Trollska Galleriet där det bland annat finns ett utbud med tavlor av Rolf Lidberg.

Besök även Norra Berget

Inte så olikt Skansen i Stockholm kan den som besöker friluftsmuseet hitta något som passar alla. Ett barnvänligt område med fin utsikt över staden. Ta en promenad genom de historiska byggnaderna och läs om Medelpads historia. Stå på berget och se utsikten över staden eller gör ett besök till fäbodvallen och timmerkojan. Det finns gott om vandringsleder med grillplatser och lekplatsen är en av Sundsvalls bästa. Den som vill gå inomhus kan ta en paus och sätta sig i restaurangen eller på kaféet. Och i Vinfabriken kan den som vill handla hantverk och delikatesser producerat lokalt.

 

 

Inläggsförfattare: Red