Stockholm och Göteborg under sommaren – tips för stora och små

gata-i-stockholmDu som funderar på en resa ganska snart, kommer här få några roliga tips som tar dig runt på äventyr i våra svenska städer.

Stockholm under sommaren

Denna vackra pärla är alltid lika populär och det finns massvis av aktiviteter för stora som små. Stockholm är ett lika populärt resmål året runt, men det är något alldeles speciellt som händer med huvudstaden under sommaren.

Redan den 13-14 juni är det dags för en stor festival, Sommarburst. Stockholm Stadion fylls med folk från när och fjärran, som kommer tillsammans att dansa till elektroniska rytmer. Tidigare artister som har gästat festivalen är storstjärnor så som Aviici.

Någon som istället vill njuta av naturen, kan bege sig på ett spännande vildmarksäventyr. Det finns ett paket som heterStockholm Adventures som kan vara spännande att läsa mer om. Äventyret inkluderar bland annat kajakpaddling och segling, viltsafari och ifall man går med hela familjen, finns det specialutformade program för detta.

Vill man verkligen testa något annorlunda, bege dig till Rosenhill Trädgård och Musteri. Från Brommaplan kan man ta bussen 309 eller 311, gå av vid hållplatsen Nyckelby och härifrån är det bara 800 meter bort till Rosenhill. Stället är en ekologisk gård som är underbar att besöka under sommaren. Musta din egen frukt som du har tagit med eller köpt på plats, ät något gott eller gå på en kurs som erbjuds. Vad sägs om en örtvandring? Du lär dig om de olika örterna i naturen och vad de ska användas till. Läs mer om Rosenhill.

Göteborg kallar

Liseberg får absolut inte missas! Över 40 spännande åkattraktioner frestar, underhållning, musik och det stora Kaninlandet för de små. Det är ett nytt område för barnen och stora nyheten 2013. Här bor Lisebergskaninerna Kanne, Kanina, Berg, Lisen, Fixa och Julius. Kaninlandet är ett helt universum fyllt av spännande hållplatser och aktiviteter. Barnen kan se på kaninshow, busa på lekplatsen, åka karuseller eller spela spel.

En spännande matrunda i Göteborg

Göteborg är känt för att verkligen satsa på att bli en stark matdestination, och det har gett goda resultat. Idag samarbetar 44 restauranger för att stärka stadens position i den kulinariska världen. Om du någonsin har funderat på en kulinarisk resa i Sverige, så är Göteborg den perfekta hållplatsen för det. Här är två tips på välbesökta restauranger:

Familjen

Modernt västsvenskt brasserie som arbetar mycket med säsongsbetonade lokala råvaror och erbjuder trerätters menyer till förmånliga priser. Adressen är Arkivgatan 7, Göteborg.

Cabaret Lorensberg

Testa något annorlunda, välj underhållning i samband med utsökt mat. Besök showkrogen som bjuder på spännande atmosfär, världsklassiga shower och självklart läckra maträtter. Adressen är Kungsportsavenyn 36-38, GöteborgHär hittar du fler tips.

Tips på hotell

Några hotelltips för både Stockholm och Göteborg:

Stockholm

Gustav Vasa Hotel

Elite Hotel Plaza

Radisson Blu Royal Viking Hotell, Stockholm

Clarion

Göteborg

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg

Avalon Hotel

Morington Hotel

Rica Hotel No. 25

Inläggsförfattare: Red