Skidvecka i Åre

Solen har börjat skina allt oftare, och längs skidbackarna sitter familjer på renfällar och dricker varm choklad och äter smörgåsar. Påsken är den tiden på året då jag föreställer mig att Åre ska vara som allra vackrast.

För mig som bor i Stockholm krävs det en hel del research innan jag vet hur jag först tar mig till Åre, vilket hotell jag ska bo på, vilka aktiviteter som finns, och vad nattlivet och restaurangerna har att erbjuda.

Boende Åre
I Åre finns det boende med olika standard, prisklass och distans från skidbackarna. Här gäller det att bestämma sig för budget och hur nära man vill ha till backarna. Ska man bo på hotell i Åre så är Copperhill Mountain Lodge Åre ett fantastiskt alternativ där man kan ta på sig skidorna direkt utanför hotelldörren. Här slipper man tänka på långa transporter till backen utan kan direkt kliva i skidorna och kliva på Åres stora liftsystem. Sedan är hela hotellet vackert designat med underbar interiör och fantastisk utsikt över Åreskutan. Det finns heller ingen anledning att lämna hotellet under vistelsen förutom för att åka skidor då, eftersom det under samma tak finns skiduthyrning, restauranger, barer och ett samiskt inspirerat spa. Vill man uppleva en skidupplevelse utöver det vanliga så kan man även bli upplockad med helikopter precis utanför hotellet för ett oförglömligt skidäventyr.

Resan till Åre
Om man tittar på resealternativen till Åre, så finns det flera olika alternativ att välja på som har olika fördelar och nackdelar. Första resealternativet är att välja en hyrbil och själv köra den ca 65 mil långa sträckan mellan Stockholm och Åre. En Volvo V50 från holidayautos.se kostar 4030 kr för en vecka och bensin tur och retur kostar ca 1100 kr. Ett annat alternativ är att åka tåg eller buss. Årebussen kostar ca 840 kr tur och retur och de visar DVD film och sätena är fällbara om man vill sova en stund. Att åka buss är både billigt och bekvämt, men platserna tar ofta slut fort så var ute i god tid. Tåget är något dyrare och hamnar på ca 1400 kr men här ökar priset hela tiden så köp biljetten tidigt för att få den så billigt som möjligt. Jag rekommenderar inte att ta nattåget då det kan vara väldigt svårt att sova, då tåget ibland lutar väldigt mycket och man ”glider” runt i sin sovkoj. Det snabbaste sättet att ta sig till Åre är att flyga och det kostar från ca 1500 kr. Dock måste man räkna in själva resan till flygplatsen både från Stockholm och från Åre.

Utelivet Åre
Det finns gott om klubbar och restauranger i Åre och även för alla åldersgrupper. För den lite yngre publiken som precis fyllt arton är det Bygget som gäller (speciellt under sportlovsveckan), för de äldre så är det lite lugnare hotell diplomat (går även under namnet Dippan) och på Country Club är det mixat både äldre och yngre.

Trevlig resa!

Inläggsförfattare: Red