Skidanläggningen vid Verbier, Schweiz

Verbier, som ligger i sydvästra Schweiz är känt för sin skidanläggning som bjuder in till riktigt härlig åkning. Anläggningen är riktigt stor och är inget för nybörjaren – inte en enda grön backe finns här. Här har många världscuptävlingar arrangerats, och då framför allt i den berömda pisten Piste de l’Ours.

Backar och liftar

Pisternas totala längd uppgår ända till 412 kilometer. Pisttotalen är fördelad mellan 35 blå, 55 röda, och 14 svarta backar som man når med hjälp av hela 93 olika liftar. Den högsta preparerade skidåkningen man kan göra är på över 3 kilometers höjd (3 330 m), och den maximala fallhöjden man kan uppleva är 1 800 meter.

Aktiviteter

I Verbier finns många roliga aktiviter förutom skidåkningen. Till exempel kan man:

  • Besöka Spaet – Det kanske bästa (och skönaste) sättet att vila musklerna och återhämta sig efter en lång dag av skidåkning är att besöka spaet som finns i anslutning till anläggningen. Här finns möjlighet till bad både inomhus och utomhus. Bara miljön i spaet är avslappnande i sig, med flertalet palmer och vattenfall.
  • Ta en helikoptertur – Ett av de häftigaste sätten att se Verbier och de sceniska naturlandskapen som Schweiz erbjuder är att ta en helikoptertur. Vill man dessutom kombinera turen med lunch kan man enkelt önska det när man bokar turen.

Priser

Priserna för liftkort beror på lite olika faktorer, så som hur många områden man vill kunna åka i, vilken tid på säsongen det är och hur länge man önskar åka. Sen finns det också speciella prissättningar för familjekort.

Det mest populära alternativet är att köpa liftkort för 6 dagar, och så här ser priserna ut i Schweiziska franc (med täckning för hela området):

Vuxna – 373 CHF

Ungdomar och seniorer – 317 CHF

Barn ( 7 – 15 år) – 186 Chf

Skidresor kan bokas via ett flertal resebolag. Men även en hel del charterbolag börjar erbjuda specifika skidresor. Detta till och med i Dubai…. (Läs mer om charterresor på charters.nu)

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Red