Resa med bil till medelhavet

De som gillar att resa med bil har ofta en sak gemensamt: Det är resan som är målet. Att resa med bil har flertalet fördelar. Bland annat finns det en mycket stor frihet i vilka destinationer som kan man åka till.

Lika minutiös planering krävs alltså inte som vid andra reseformer. Givetvis kan man också planera allting in i minsta detalj även när det kommer till bilresor, men för dem som så önskar krävs inte alls samma grad av planering i de allra flesta fall.

Platser att åka till

När det kommer till att resa med bil och medelhavet finns det en hel del områden man kan välja mellan. Exempel är:

  • Franska Rivieran – Frankrike och dess kust mot medelhavet har länge varit populärt bland svenskar att besöka. Framför allt staden Nice är ett besöksmål som länge varit uppskattat bland svenskar. 

Att åka längs hela medelhavskusten är för de flesta en upplevelse som är oförglömlig. Om du gillar vingårdar, havet och pittoreska småstäder är det här ett mycket bra alternativ.

De pittoreska städerna kan sedan varvas med de större städerna Nice och Cannes.

  • Spanien östkust – Att åka längs Spaniens östkust är ett annat populärt alternativ om man vill komma nära Medelhavet. Här passerar du stora städer som Barcelona och Valencia, men även mindre och mysigare städer så som Alicante och Benidorm. 

Gemensamt för dem alla? De är riktiga solparadis.

  • Italiens västkust – Alla sidor av Italiens kust ligger mot Medelhavet. Att resa längs någon av kusterna är en härlig upplevelse för den som älskar solen. Det kan vara svårt att välja mellan väst- och östkusten, men de flesta skulle nog välja västkusten. 

På västkusten finns betydligt fler av Italiens stora sevärdheter. Här passerar du städer som Genua, Pisa, Rom, Livorno och Neapel. Ett besök vid dessa städer garanterar definitivt saker att göra på resan.

Inläggsförfattare: Red