Resa Jorden runt under ett år

resa-bortFör de flesta är det en dröm som aldrig går i uppfyllelse, drömmen om att resa jorden runt. De finns en hel del spännande länder runt om i världen som väntar på att bli upptäckta. Visst kan man resa till Turkiet eller Thailand. Väljer man att resa till ställen som inte är lika turistiga så kan man upptäcka en hel del dolda smultronställen. Men för att vara ärlig så är det oftast inte under de resorna som man hittar sina nya favoriter.

Den transibiriska järnvägen sträcker sig ändå från Moskva till Peking, det tar runt fem till sju dagar att ta sig hela vägen fram. En häftig start på en jordenruntresa. Väl framme i Peking tar man sig ner till Vietnam vidare till Kambodja, Thailand och sedan ner till Malaysia. Väl framme i Malaysia tar man flyget till Bali för att dra vidare till Australien och Nya Zeeland.

Det svåra med att planera en jordenruntresa är att veta hur mycket pengar som kommer gå åt. En regel är att räkna med 10 000 kr per månad exklusive resor. Dock så beror det ju helt på vilka länder man besöker samt vad man väljer att göra under resans gång. Från New Zeeland tar man sig till Chile och sen upp till Brasilien. Väl framme i Brasilien kan man välja att resa till östkusten eller västkusen i USA innan man reser tillbaka till Europa.

En bra sida att få resetips från är Tripadvisor, där kan du höra vad andra resenärer tycker om olika destinationer.

USA har ju fruktansvärt mycket att upptäcka och skulle förmodligen behöva en egen resa. Men några ställen som är extra viktiga att besöka ärLos Angeles, Las Vegas och New York.

Tack vare att Norwegian börjat flyga till New York så har priserna till The Big Apple sjunkigt vilket gör att man kan vara ute längre under sin jordenruntresa.

När man är klar med USA så kan man välja om man vill besöka några europeiska länder innan man återvänder till Sverige. Oftast brukar det vara en fråga om pengar.

Något som kan vara roligt att göra under sina resa runt jorden är att sy fast flaggor på sin ryggsäck som en symbol för att man varit i landet. Något som blir ett roligt minne med tiden.

En jordenruntresa slår både en kryssning, en resa till Turkiet och en Thailandsresa just för att man får så många upplevelser på samma gång.

Den stora nackdelen med en resa runt jorden är ju både den ekonomiska biten samt att ta sig tid att åka. Men å andra sidan så blir det ett svårslaget minne för livet.

News / av

Inläggsförfattare: Red