Promenera på Manhattan

manhattan

Om du är en av de många svenskar som planerar att besöka New York har du säkert även en hel del planer om vad du ska göra där under din vistelse. New York är inte billigt och har du valt att bo på ett bra hotell på Manhattan finns det inte alltid mycket pengar över för dyra nöjen. Men det finns en billig aktivitet som alltid funkar på Manhattan och det är att promenera.

På Manhattan kommer du antagligen ganska snabbt komma underfund med hur du tar dig fram via gatunätet bestående av avenyer och gator. Beroende på vad du är intresserad av finns det olika områden som passar extra bra för en promenad.

SoHo

Att promenera runt i SoHo passar dig som är intresserad av konst och intressanta gallerier. Här hittar du även massor av shopping och trevliga caféer och tröttnar du på SoHo kan du fortsätta din promenad till Little Italy eller China Town.

Fifth Avenue

Många ser ett besök till New York som en bra ursäkt för att kunna shoppa loss och då är det en promenad lite längre upp Fifth Avenue som gäller. Här finns det större varuhusen och mängder av exklusiva butiker. Priserna här är knappast att bedöma som billiga men beroende på vad du letar efter finns det möjligheter att fynda.

Central Park

Det kan vara hektiskt på Manhattan så om du behöver komma bort från stressen och koppla av är en promenad iCentral Park att rekommendera. Du kommer förvisso inte vara ensam i parken men denna oas ger dig en möjlighet att komma bort från trafiken och det allmänna kaos som annars är så signifikativt för Manhattan.

Så se till att packa med ett par bra promenadskor då New York kanske är den bästa staden i världen för en långpromenad.

USA / av

Inläggsförfattare: Red