Pengar till klassresan, det finns flera vägar att gå

Nu är det vanligtvis tiden då det börjar att dra ihop sig till att boka klassresan innan sommarlovet tar vid. För er som ska iväg på det är allt säkerligen redan klart med finansieringen osv, men för klasser som fortfarande håller på så tänkte vi ge några goda råd från oss på researtiklar.se, vi är ju ändå specialiserade på resor av olika slag och klassresor är inget nytt för oss.

Det klassiska är att sälja produkter, lotter och andra saker som man får en andel av, klassen får en viss procent av det som säljs. Kalsonger, schampo och vardagsprodukter har figurerat som alternativ under en väldigt lång tid men ibland kan det vara roligt att bryta trenden, och det har ett företag gjort med succé. Här hittar ni Delikatesskungen som erbjuder riktigt goda produkter. Det är ett säljpaket med ost och salami, något som är en riktig delikatess hemma i stugorna. Vill ni undersöka möjligheterna finns ett gratis infopaket att få.

Anordna en fest eller ett evenemang där ni tar inträde och frågar om lokala företag kan sponsra er med saker som behövs. Låt dem finnas där med logga eller liknande, på så sätt kan klassen tjäna in mer pengar till klassresan. Det skadar inte att höra sig för på orten, i bekantskapskretsen osv. Det finns många vägar att gå. Det kan också vara så att ett klassdisko kan dra in pengar och då kan man ordna flera gånger. För de flesta skolklasser som ska ut på en resa så börjar insamlandet redan två läsår innan själva resan ska äga rum. Tradition, i alla fall förr tillbaka var att man startade planeringen i klass 7 och sedan när man skulle gå ut 9:an åkte man på en klassresa tillsammans. Ju längre man samlar ju längre kommer man, det är alltid upp klassen vad man kommer överens om.

News / av

Inläggsförfattare: Red