Om gokartbanor i Skåne med omnejd

Det finns en gokartbana som heter Tomelilla Hyrkart (http://www.tomelillahyrkart.se/), alldeles i närheten av Tomelilla som har en 400 meter lång bana. Man kan delta i tävlingar i grupper om 5-30 deltagare, antingen individuellt eller i lag. Kiosken säljer glass och läsk och banan har ett tidtagningssystem. En annan bana heter GoKart City och är belägen i Malmö. Man kan besöka banan utan fasta tider och har man egen cykel finns det heller inga fasta priser.

Är man i närheten av Helsingborg finns Helsingborg karting-klubb att tillgå och banan är belägen på Andesitgatan i närheten av Helsingborg. Klubben anordnar klubbmästerskap årligen och vill man inte delta i tävlingen kan man alltid ställa upp och hjälpa till. Man kan även vara utomstående deltagare ifrån andra klubbar och köra i tävlingen men tilldelas då inte poäng i klubbmästerskapet. Dessa klubbmästerskap pågår under 5 dagar

I Malmö ligger Race House Malmö AB, som är en inomhushall av storleken 4000 kvadratmeter. Där kan man bland övriga motorsporter köra gokart/dubbelkart och det finns konferensrum med catering vid banan.

Cirka 4 kilometer söder om Kristianstad finns en gokartuthyrning, där man kan träna sin gokartkörning för att kanske kunna slå sina konkurrenter. Det finns möjlighet att ordna en Grand Prix tävling och då tävla med snabba fordon som har en topphastighet nära 80 km i timmen på en nybyggd bana som är 1230 meter.

Lockaps gokart har sommaröppet mellan juli till augusti från klockan 13.00 alla vardagar samt på helger mellan 15.00 och 20.00. Den årliga öppningen skedde den 12:e april och då påbörjades hyrkarts-säsongen. Under vecka 31 kan du komma på dropin antingen själv eller i små sällskap för att hyra gokart mellan tio och trettio minuter. Lockarps gokart har även tillgång till konferens där det serveras lunchbuffé.

Inläggsförfattare: Red