Kartböcker över Norge

karta

Vill man se en karta över Norge finns det en hel del olika kartor och böcker att välja emellan. Vissa menar att kartböcker är onödiga med all den teknik som finns – andra menar att en bra kartbok är oersättlig.

Ska du åka till Norge och turista kan en av de här böckerna vara ett bra val:

Norge EasyMap

Norge EasyMap, av Norstedts kartor är, som namnet antyder, en praktisk kartbok som är perfekt till campingturen till exempel. Samtidigt som kartboken är praktisk, är den också detaljerad.

Här hittar du information om distanser, vägnummer, campingplatser, vandrarhem och mer därtill. I boken finns också en teckenförklaring på tyska, engelska och svenska. Det finns även ett index av ortsnamn på kartbokens baksida.

Kartan är gjord i skalan 1:1 000 000.

Södra Norge nord EasyMap

Södra Norge nord Easymap kommer även den från Norstedts och är från samma serie. Kartboken innehåller samma information vad gäller vägnummer, avstånd, sevärdheter med mera – dock är det en mindre del av Norge som täcks av den här kartan.

Även skalan är som följd lite annorlunda – 1:345 000. Lätt och praktisk att ta med på campingturen, vandringen eller bara att ha i bilen.

Norge veikart

Kartbok på norska som på ett tydligt sätt delar in Norge sex överskådliga regioner. En speciell vikning gör det enkelt att se var man befinner sig för tillfället. Till skillnad från andra kartor, som bara är ett blad, fyller inte den här kartan hela vindrutan på bilen.

I den här boken motsvarar 1 cm en mil – skalan är alltså 1:1 000 000. Den här skalan passar bra för längre sträckor där man håller sig till motorvägar och andra större vägar.

Boken kommer från förlaget Legind. I boken finns också ett omfattande register och en praktisk avståndstabell.

Inläggsförfattare: Red