Fotbollsresa – Flera olika alternativ

För många fotbollsälskare är drömresan att få åka och se Barcelona, Liverpool, Bayern eller något av de andra stora europeiska lagen. En tydlig trend är att de svenska fotbollsfansen gärna ser de svenska stora stjärnorna. Fotbollsresor till Frankrike har exempelvis ökat rejält efter att Zlatan gick vidare i sin karriär och började spela med PSG. När Fredrik Ljungberg var Sveriges största stjärna var det exempelvis Arsenal biljetter som var mest eftertraktade osv.

Att hitta en flygstol till staden där matchens ska spelas brukar inte vara några problem men att få biljett är ofta inte alls lika lätt. Till skillnad mot svenska arenor är det nästan alltid fullsatt på de stora europeiska arenorna när de bästa lagen spelar. Biljetterna måste därför bokas i förväg.

För den som vill boka en fotbollsresa finns därmed flera olika vägar att gå:

Boka på egen hand

Det är fullt möjligt att bygga ihop sin fotbollsresa på egen hand. Som nämnts ovan är flygbiljett och boende ofta inte något problem. Biljetter kan köpa via Blocket (ej en rekommendation pga. risken för förfalskningar) eller via någon fotbollsorganisation som har samarbete med biljettförsäljare på plats.

Det kan upplevas vara en bättre väg att boka allt själv men den som jämför priserna mot vad researrangörerna kan erbjuda inser snart att bokning på egen hand knappast är speciellt lönsamt. Detta eftersom researrangörer ofta har stora rabatter hos de företag de samarbetar med.

Researrangörer

Det finns ett flertal researrangörer som har erbjuder paketresor till olika Europeiska fotbollsstäder. Vissa har specialiserat sig på enstaka länder medan vissa större (ex fotbollsbiljett.com) har betydligt bredare utbud.

Men det är inte bara detta som skiljer företagen åt. Det lönar sig alltid att jämföra priser och vad man får för pengarna. Det ingår nästan alltid biljett till matchen och hotellövernattning. Men det är ju stor skillnad på att sitta på kortkanten och sedan sova på ett tvåstjärnigt hotell mot att sitta på bästa platser och sedan bo på lyxigare hotell. Titta främst på vad du får uppleva på din fotbollsresa.

News / av

Inläggsförfattare: Red