Familjeaktiviteter i Sverige

Det är svårt att tala om familjeaktiviteter i Sverige utan att tala om nöjesparker. I Göteborg finns Liseberg, något som Göteborgaren gärna skryter om då det är både Sveriges och nordens största nöjespark, även om Gröna Lund i Stockholm får den mesta uppmärksamheten i media när man presenterar årets nya åkattraktion som vanligtvis är en kopia på förra årets nyhet på Liseberg. Nöjesparkerna är gjorda för att tilltala hela familjen. Bergochdalbanorna, karusellerna och de andra åkattraktionerna lockar mest de yngre medan restauranger och sommarkonserter under bar himmel lockar blandade åldrar. På Liseberg kan man sedan 1987 åka den numera klassiska Lisebergsbanan som är utformad som ett gammalt tåg. Det är nog inte en överdrift att säga att detta tåg, trots den hisnande åkturen, är mer pålitligt än de SJ kör. Liseberg är också hem för populär allsång. Dock inte den klassiska i public service utan den mer nypåfunna i en konkurrerande kanal.

Gröna Lund kan man inte gå på allsång, däremot på närbelägna Skansen, som är ett annat populärt besöksmål just för familjer. På skansen består äventyret av att titta på djur av alla de slag.

För den familj som vill bada finns det gott om vikar och stränder längs vår långa kust. Särskilt mysigt kan det vara att först åka båt ut till någon ö eller något skär och sedan ta ett dopp. Om det nu är sommar och varmt. Annars finns det ju badhus att tillgå hela vintern, allt från äventyrsbad till mer stillsamma.

Inläggsförfattare: Red