Få huset städat medan du är på semester

När man är på semester brukar man koppla av och ta det lugnt, innan man kommer hem till verkligheten och vardagen igen. När man kommer hem från semestern kan det vara skönt att slippa tänka på vissa saker det första man gör, som städningen till exempel. Att komma hem till ett städat hem är bra mycket trevligare än att komma hem till ett hus fyllt av saker som blivit lämnade ensamma och samlat på sig damm. Att anlita en städfirma kan ordna den saken.

Att tänka på när man anlitar en städfirma
Det finns ett dussin städfirmor som inte är särskilt ärliga. Innan man anlitar en städfirma finns det vissa saker man bör tänka på, för att förvisa sig om att firman är seriös. Det viktigaste handlar egentligen om att man som kund känner förtroende för den man gör en affär med, men för att vara riktigt säkert finns det några märken en bra städfirma kan samla på sig. Om företaget har F-skattsedel eller är miljömärkt kan du känna dig säker. Den vanligaste miljöanmärkningen Svanemärkningen innebär att firman genomgått en kontroll, medan F-skattsedel innebär att de jobbar lagligt och skattar. Som ett exempel kan en städfirma Stockholm nämnas som heter Strykfritt. Redan på första sidan visar de tydligt hur de jobbar gällande miljö, försäkring och F-skatt.

Vad gör företagen exakt?
Alla städfirmor gör inte samma sysslor. Vissa städfirmor städar endast för företag, med andra städar för privatpersoner. Vissa städar för både och. Oavsett vilka som anlitat städföretagen så skapar man ett avtal där det står skrivet vad som ska städas, hur ofta det ska städas, om det finns någon garanti samt hur mycket det kostar. Som kund avgör man om firman endast ska städa den enda gången, eller om man vill ha ett kontrakt på återkommande besök. Om man vill att en städfirma ska städa i sitt hus, dammsuga sitt golv, damma alla ytor och vädra kuddar och mattor två gånger i veckan är det precis vad ett ärligt företag gör. Vill man att de ska vattna ens blommor vattnar de blommorna, och om man vill att de ska tvätta fönstren så kan de oftast tvätta fönstren. Precis vad städfirman gör beror på vad man som kund vill ha, och vad man har för avtal hos städfirman dem. Läs om vilka avtal som Strykfritt har här.

Städhjälp
Städhjälp är när man som privatperson anlitar någon att städa hemma hos sig, som kommer återkommande och städar samma saker. Man har då ett kontrakt på vad det är de ska göra hemma hos en och hur ofta de ska vara där. Städhjälpen är egentligen ett annat ord för att man anlitat en städfirma, bara det att städhjälpen kommer och städar återkommande hemma hos en medan man annars kan anlita en städfirma bara för enstaka tillfällen, som när man är på semester exempelvis.

News / av

Inläggsförfattare: Red