Efterlyses: Billiga spa i Göteborg – gärna för barn

spa göteborg
I Göteborg finns ett stort antal spaweekendhotell. Det är lätt att hitta oavsett inriktning eller önskad behandlingsform – eller?

Genom att göra en sökning på internet på orden ”spa weekend göteborg” kan man även se vad andra söker på gällande detta ämne. Längst ner, efter alla sökresultat, presenterar sökmotorn något de kallar för ”Relaterade sökningar”. Det är ord eller fraser som personer har sökt inom just området spaweekend i staden Göteborg. Genom att se på dessa kan man även se vad som efterfrågas.

Vid ett test presenterades åtta relaterade sökningar.

Två av dessa var ”Spa weekend Göteborg billigt” samt ”spa weekend Göteborg erbjudande”. Helt klart är alltså att efterfrågan på extra billiga spaupplevelser finns och att det inte är helt självklart lätt att hitta dem.

En sökning visar även var i staden som många vill uppleva sin spaupplevelse. Sökningen ”Spa hotell Göteborg centralt” talar om detta. Inte helt oväntat kanske då de flesta som kommer till Göteborg söker sig mot hotell i de centrala delarna – eller vet inte ens vad stadsdelarna heter.

En intressant ”Relaterad sökning” är den som visar att hela familjen ska vara med på spa, inte bara föräldrarna. Här finns nämligen ”Spa hotell Göteborg Barn”. Det finns många spaanläggningar som låter barnen komma dit men det är skillnad mot att ha speciella avdelningar som barnen trivs i.

Övriga fraser var riktade mot enskilda spahotell eller allmänna, ex ”spaweekend”

Inte hos jämförelsesidor

Det finns en rad jämförelsesidor på internet som presenterar olika spaanläggningar, se ex Spaweekendhotell.se, men dessa speglar däremot bara delvis de ovan nämnda sökningarna. Ofta går det att välja efter pris eller aktuella erbjudanden. Det går även, nästan alltid, att söka efter en specifik stad. Men när det kommer till var i staden som anläggningen finns är det inte lika lätt. Den som vill hitta ett centralt beläget spa hotell i Göteborg måste helt enkelt gå in och läsa om varje hotell hos vissa av dessa sidor.

Någon jämförelsesida som skriver om spahotell som har speciella barnavdelningar eller som på annat sätt är mer barnanpassade har vi inte alls hittat. Kanske är det en marknad som kommer att växa sig starkare i framtiden – och då kommer sökfunktionera hos dessa jämförelsesidor säkerligen även expandera och innefatta detta.

Inläggsförfattare: Red