Billigt boende på Djurgården

För de som åker till Stockholm och vill besöka Vasamuseet, Gröna Lund eller någon annan aktivitet på Djurgården finns det flera olika boenden att välja mellan. Vad som avgör vad man ska bo är framförallt pris och närhet till de olika aktiveterna. De som vill bo i händelsernas centrum får välja hotellet Scandic Hasselbacken som bara ligger någon minut från Skansen. Ett mycket fint hotell med allt från fin spaanläggning till härliga grönområden. Men smakar det så kostar det.

På Djurgården finns även ett annat hotell – Pop Hotell. Men även här är det hotellpriser. Det kanske inte gör något om man enbart ska sova en natt men Djurgården har betydligt mer att erbjuda än att en enda dag ska räcka för besök.

De som vill spara pengar bör istället välja ett vandrarhem. Det gör att priserna går ner rejält. Något vandrarhem på Djurgården finns inte. Men det betyder ändå inte att man ska lägga bort den tanken. Det är nämligen inte långt att gå från Djurgården till olika närbelägna boenden.

Det närmsta är STF Stockholm af Chapman som bara ligger 917 meter från Djurgården. En sträcka som därmed inte tar mer än 10 minuter att gå. Det är även ett mycket mysigt boende eftersom det är på en gammal båt som nu ligger konstant förtöjd.

Vill man bo med bägge fötterna på jorden kan Old Town Lodge vara ett alternativ. Rummen kostar från 399kr per person. Det finns både enkelrum och dubbelrum. Ett mycket mysigt boende för de som vill bo billigt i Stockholm men inte för den skull vill sova i stora sovsalar men en mängd andra som man inte känner.

Källa: Turiststockholm.se

 

Inläggsförfattare: Red