Bila till Norge

Den här årstiden har de flesta tröttnat på vintern och tankarna på den kommande semestern börjar sätta fart. En del har redan i förväg bestämt sig för att resa utomlands och lägga sig vid en pool medan andra funderar på att göra något annorlunda i år. Kanske är det dags för en aktiv semester med flexibilitet och mycket frihet.

Ta bilen in i Norge

Det är kanske lätt att glömma bort att ett av våra vackraste grannländer är Norge. Det är inte bara vackert, det har även nämnts att de har en av Europas bästa väg. Den som sträcker sig längs Atlantkusten.

Den 20 mil långa vägen mellan Bud och Kårvåg går längs med Atlantkusten och tar bilisterna över öar och broar. Inte sällan dyker det upp möjligheter att få se både en och annan säl eller val för den som stannar till på vägen.

Förberedelser inför resan

En bilsemester ger både frihet och flexibilitet för resenären men man bör ändå förbereda sig innan man ger sig iväg.

Boende

Bestämmer man sig att åka längs med Atlantkusten är det bra att göra upp en plan för hur man vill ta de olika etapperna och vilken typ av boende man vill ha. Norge har gott om campingplatser där den som inte vill bo i tält kan hyra en ”hytte”. Tänk på att även den camping som har en stjärna kan vara bättre än man tror så lägg tid på att läsa recensioner.

Förutom camping finns förstås enkla bed & breakfast i något litet hus man passerar eller om man föredrar hotell kan det vara värt att kolla upp var dessa finns. Det kan vara bra att ha utrymme för flexibilitet så boka inte allt boende i förväg. Ha i beräknande att vädret kan överraska med regn och då kanske man hellre väljer att fortsätta resan i bilen ett tag till.

Bilen

Eftersom bilen är den plats där man ska ha sin packning och ägna många av dagens timmar så är det viktigt att den är i ett bra skick.

Se till att inte bara kolla det som finns under motorhuven utan ta också en titt på däcken så att dessa håller för norska vägar och väderomställningar. Slitna däck kan bli en obehaglig och tråkig upplevelse när regnet slår till som kan förstöra nöjet. Dock inte något större problem om man förbereder sig innan och kan enkelt lösas på falgar-shop.se om så behövs.

Inläggsförfattare: Red