Att flytta – några tips

När man ska flytta inom Gävle så finns det några tips som underlättar för en. För det första så är det bra att köpa flyttkartonger i tid, för att ha något att lägga alla småsaker i. Flyttkartongerna kan exempelvis vara bananlådor, huvudsaken är att de håller tätt så att inga saker ramlar ur. Flyttkartonger går att handla i många större affärer med ett brett sortiment, men det går också att hyra eller köpa dem från olika flyttfirmor.  Det man ska tänka på är att de måste klara av en flytt, handtagen måste alltså hålla och väggarna får inte vara för bräckliga. I sådana fall kan det resultera i att kartongen faller i backen när den bärs och att prylarna åker ut på backen eller i värsta fall skadas.

Byggnaden som man flyttar ifrån ska troligen inte rivas, utan någon annan ska flytta in där som gärna vill att det ska vara städat och fint. Eftersom det ofta är ganska mycket att tänka på och som ska hinnas med när man flyttar kan det vara smart att anlita en städfirma. Städfirman städar i så fall ur huset och gör att man slipper bekymra sig om det och att nästa person får ett extra trevligt bemötande. Under tiden som det städas i byggnaden man har bott i har man istället tid att flytta på alla möbler och saker eller helt enkelt installera sig i det nya huset. Ett enkelt sätt är att flytta till sin sommarbostad under en tid för att på så sätt kunna packa och städa i lugn och ro.

Det är ganska besvärligt att flytta alla saker i ett hem ensam. Små saker som har samlats i en kartong går väl an, men om man ska bära ut en soffa eller säng ensam blir det besvärligt. Därför kan det vara klokt att be om hjälp av antingen en flyttfirma eller av vänner, släkt och bekanta som bor någonstans i Gävle med omnejd och har möjlighet att hjälpa till att bära. Om man ber om hjälp av personer som man känner bra kan det också bli en sorts inflyttningsfest med god mat och gott sällskap.

Inläggsförfattare: Red