Två mål att besöka i Thailand

För den som planerar att resa till Thailand väntar mycket roligt och spännande aktiviteter att göra (förutom att ligga på stranden såklart). Thailand har förutom sköna stränder, bland annat väldigt vacker natur som finns att spana in genom flera olika nationalparker, däribland Surin Islands nationalpark och Ko Tao.

Surin Islands Nationalpark

Surin Islands utgörs av fem vackra öar som ligger ungefär 6 mil från fastlandet och fem kilometer från den maritima gränsen mellan Thailand och Myanmar. Här finns en frodande regnskog, plättar av vackra kritvita stränder och steniga kustlandskap som möter havet på ett mäktigt vis.

Vattnet i nationalparken är oerhört klar och är därför utmärkt för att snorkla, eller bara kika in från land och förundras över djuren och växtlivet där i.

Ko Surin Tai, som ligger i syd, och Ko Surin Neua i norr är de två största öarna av de fem.

Ko Tao

Ko Tao är en annan ö och ett smultronställe som ibland är lite bortglömt av de stora turistströmmarna. Det här gör att ön i stora drag har behållit sin genuina känsla. Ön sägs ha en härlig blandning av liv och lugn. Den livliga atmosfären som återfinns i Samui, blandas med den mer avslappnade stämningen som råder på Pha-Ngan. Samui och Pha-Ngan är två andra öar som ligger i Ko Taos närhet.

De flesta som besöker Ko Tao gör det i huvudsak för dykningen. Det är inte bara dykning man kan göra här. Många vandrare har till exempel mängder av vacker natur att utforska som närmast påminner om miljöerna i den välkända tv-serien Lost.

När man har dykt och vandrat klart, eller bara vill ta en paus, bjuder Ko Tao på en stor och livlig barscen som under högsäsong nästan är aktiv dygnet runt.

Asien / av

Inläggsförfattare: Red