Rhodos – en av sommarens tungviktare

Förra året kunde Grekland stolt titulera sig själv som svenskarnas favorit när det gäller resmål. Det var inte första gången och det kom kanske heller inte som någon direkt överraskning. Grekland har en speciell plats i hjärtat hos många svenskar och de pittoreska vita husen med blåa detaljer är svåra att motstå.

Rhodos är inget undantag och förutom att vara Greklands soligaste ö, så är ön också en av de mest populära bland svenska resenärer i alla åldrar. Sommarens resor till Rhodos väntas slå nya rekord och även om det finns många uppstickare och bubblare, så är en sak säker. Rhodos är en riktig tungviktare inom resevärlden, vilket egentligen inte är särskilt konstigt med tanke på hur mycket som det finns att göra på Rhodos.

Rhodos har många sevärdheter och några av de bästa är utan tvekan Gamla stan och Lindos. Det finns också gott om antika lämningar runt omkring på Rhodos, och så klart x antal pittoreska grekiska byar med vacker utsikt och traditionella vita hus med blåa detaljer.

I dessa byar kan man testa på lokalproducerad fetaost och olivolja, men också olika viner och andra lokala produkter. Ett tips är också att äta mat när man besöker några genuina byar. Var inte rädd för att prata med lokalbefolkningen, inte ens om de tittar lite konstigt på dig. De är alla mycket vänliga och anledningen till att de tittar på dig, är troligtvis för att de undrar vad i all sin dar du gör i deras by. De flesta turister på Rhodos håller sig till stränderna omkring Rhodos stad och Faliraki, men det är ytterst få som faktiskt åker ut på den riktiga landsbygden för att träffa lokalbefolkningen.

Reser du till Rhodos med barn kan vi varmt rekommendera ett besök på vattenparken i Faliraki. Denna vattenpark är en utav Europas största vattenparker och garanterar en heldag av nöje och skratt hos barnen. Att ta sig dit gör man enkelt via transferbuss från Rhodos stad, eller taxi, alternativt ifall man hyr bil eller moped.

Inläggsförfattare: Red