Resa till Kazakhstan

Redan i början av det nya året brukar många planera vad man ska göra under sommarens semester. Grekland, Spanien och Tyskland är länder som ofta är med i diskussionerna. Det visar inte minst statistik på eftersom det är några av de mest besökta länderna av svenska turister. Men varför inte åka till Kazkhstan? Ett land som mycket få tänker på när det gäller turism men som sakta men säkert börjar kunna erbjuda ett riktigt bra utbud av boenden, naturupplevelser och turistattraktioner som främst vänder sig mot turister.

För den som vill resa till Kazakhstan finns flera olika vägar att gå:

Resebyrå

Det finns idag flera resebyråer som anordnar temaresor till Kazakhstan. Det kan då handla om allt från att fokusera på landets större städer till att få utforska den otroliga natur som landet bjuder på. Bland annat Kilroy Travel erbjuder äventyrsresor som då främst vänder sig till de som inte ser fram emot semestern för att då kunna ligga i solen och sova i sju dagar. Ett exempel är att man kan åka på en resa som går via Silkesvägen mellan Ashgabat och Bishkek. En 30-dagars resa som verkligen sätter fokus på äventyr. Under 2015 finns sex olika avgångsdatum att välja mellan så bara detta pekar på att dessa äventyrsresor är riktigt eftertraktade.

Bara flyg

Att flyga till Kazakhstan och boka boende helt på egen hand är även en möjlighet. Priset på flygbiljetterna varierar kraftigt så det lönar sig att jämföra och vara ute i god tid. Ett flyg från Arlanda går att få från ca 5000kr vilket är ett riktigt bra pris med tanke på avståndet till landet.

Både flygbiljett och hotellvistelse går att boka i förväg i Sverige via någon av de mängder av bokningssajter som finns tillgängliga.

 

News / av

Inläggsförfattare: Red