Quantum of the Seas

Det är stor skillnad på att kryssa och att lyxkryssa. Men det är även stor skillnad på lyxkryssare och lyxkryssare. För de som verkligen vill fokusera på lyxen är fartyget Quantum of the Seas en varm rekommendation.

Här har man verkligen inte sparat på krutet eller vad sägs om virtuell balkong, robotbartender eller möjlighet att sig hela 92 meter upp i luften för att njuta av utsikten som erbjuds. För de som är ute efter mer action kan exempelvis skydiving-simulator och radiobilar rekommenderas. Just Skydiving-simulatorn har fått mycket stor uppmärksamhet då det verkligen ger en adrenalinchock till de som provar på den. På med öronproppar, hjälm och overall och lägg dig på den mycket starka luftströmmen som bildas från en stor glastub. I början kan det kännas svårt men efter ett tag lär man sig hur man ska hantera luftströmmen för att så vis sväva uppe i luften. När man gör detta får man även med sig en instruktör som även visar mer avancerade konster för de som vill ta det ett steg till.

Andra sporter som kan utövas på fartyget är fotboll, basket och rullskridskor.

Förutom lyx är det ett fartyg som satsar på framtida digitala lösningar. När man går ombord laddar man hem deras app ”Royal IQ” vilket underlättar dagarna på fartyget väsentligt. Här finns all den information man behöver och utöver det får man ett smartarmband som både är nyckel till hytten och något man kan betala med i affärerna. Att bära ett armband är betydligt enklare och säkrare än att bära omkring på en plånbok var än man ska gå.

Då efterfrågan på lyxkryssare har vuxit mycket stort i Asien fick planerna för var kryssaren skulle åka läggas om. Från början var tanken att den skulle utgå från New York men det ändrades sedan till att fartyget får Shanghai som sin hemmabas. Så den som vill uppleva detta enorma fartyg får ta sig dit. Men det kan vara värt det.

News / av

Inläggsförfattare: Red