Kokonger istället för flygstol?

Hur många har inte någon gång irriterat sig på hur lite plats man får när man bokar ett säte på ett flygplan. Även om man är normalt byggd är det tätt mellan sätena och den enda möjligheten att få lite extra utrymme är att välja de dyrare alternativen. Detta är något som ett brittiskt företag tagit fasta på och utvecklat kokonger. Istället för att sitta tätt så ligger man i sin egen kokong. Det är både bekvämare och mer enskilt. Dessutom har varje kokong teknisk utrustning som gör resandet extra trevligt.

Än så länge har företaget bara tagit fram en prototyp och det kommer visa sig om flygbolagen sedan verkligen köper deras idé. Genom att ha kokonger på varandra, likt en våningssäng, lyckas man frigöra så mycket utrymme att varje passagerare får hela 30% mer utrymme.

I kokongerna sitter en stol som man kan ha sittandes eller liggandes. Men det är liggandes som den ger det bästa för gästen. Sitter man upp kanske man hellre hade haft någon i närheten att prata med – vilket man inte får. Men att kunna ligga ner och sova utan att störa eller störas av andra är en dröm för många resenärer.

En viss kritik har framförts mot detta sätt att flyga och då med hänsyn till att det skulle vara svårare att komma in i kokongen än i ett vanligt säte. Detta förnekar inte heller utvecklarna men jämför kokongen med en bil. De som kan ta sig in i en bil kan med lätthet komma in i kokongen. Däremot blir det svårare för funktionshindrade.

Då det än så länge inte är något flygbolag som gått ut med att de kommer implementera denna lösning är det också svårt att veta vad priset kommer att landa på. Men med tanke på att de ger passageraren både mer utrymme och mer tekniska lösningar är detta knappast ett budgetalternativ.

News / av

Inläggsförfattare: Red