Göteborg – Kiel

Tyskland har länge varit ett populärt resmål bland svenskar. Visserligen är det kanske fler som längtar stränderna i Spanien eller Grekland på vintrarna – men vår grannes granne i söder har definitivt mycket att erbjuda.

En av de städer som är värt ett besök i Tyskland är Kiel. Kiel passar bra både för kortare och längre vistelser. Till exempel kan man ta färjan dit över dagen och åka tillbaka, man kan stanna där ett par dagar, eller fortsätta mot storstaden Hamburg som ligger nära.

Göteborg – Kiel –  med färjan Germanica

Ett populärt sätt att resa till Kiel på är att ta färjan Germanica sträckan Göteborg Kiel. Anledningen till att det är populärt är troligtvis på grund av att det är ett så bekvämt resesätt, där resan är en del av målet.

Du slipper checka in och köa som på flygplatsen, du slipper köra bil och leta efter vägen – här kan du istället verkligen njuta av resan. Ombord finns två restauranger, Metropolitan och Taste, där varierade menyer finns att njuta av.

Hytterna är utrustade med DUX-sängar för bästa sovkomfort, och kommer garanterat lämna dig utvilad och redo att fortsätta din resa.

Gällande just hytterna finns ett stort urval. Oavsett om du har djur, är handikappad, vill ha havsutsikt eller panoramafönster finns det en hytt för dig. Varför inte boka hytten med en egen uteplats med jacuzzi till exempel?

Hytterna inkluderar också dusch och toalett där handdukar ingår. Vill du ha något mer exklusivt finns det hytter där minibarer, round beds, lounger, kaffe- och ismaskiner ingår.Om vädret är bra vill man dock kanske inte sitta inne i hytten. Då kan istället ett besök upp till soldäcket rekommenderas. Soldäcket har 180 platser och låter dig koppla av med den fina havsutsikten – och förhoppningsvis lite sol.

Tänk på att samtliga hytter på Stena Germanica är rökfria. Den som vill röka får gå ut på däck, eller gå in i särskilda rökrum. Vid rökning i hytt debiteras du en avgift på 1 000 kronor.

Inläggsförfattare: Red